Tietoa hyppäämisestä

Tietoa hyppäämisestä2019-03-08T19:07:11+02:00

YLEISTÄ TIETOA

Olemme koostaneet tähän muutamia huomioita hyppäämistä ja kerromme toki lisää. Sinun ei tarvitse ostaa omia varusteita vaan tarvittavat hyppyvarusteet sisältyvät koulutukseen. On kuitenkin suositeltavaa että jokaisella olisi sopivan kokoiset omat kengät (lenkkarit) ja hansikkaat.

MITÄ HYPPÄÄJÄLTÄ VAADITAAN?

Laskuvarjohyppäämiseen riittää normaali terveys ja vähintään 15-vuoden ikä. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajan (vapaamuotoisen) kirjallisen suostumuksen. Kurssilaiset antavat terveydentilavakuutuksen omasta terveydentilastaan. Kyselylomakkeen vastausten perusteella voidaan tarvittaessa vaatia lääkärintodistus ja lisäksi kaikki yli 60-vuotiaat tarvitsevat lääkärintodistuksen. Tutkivalle lääkärille tarkoitettuihin ohjeisiin voit tutustua tästä.

Silmälasit eivät ole este laskuvarjohyppäämiselle, mutta tajuntaan vaikuttavat sairaudet, kolmiolääkkeiden vakituinen käyttö, fyysiset tai psyykkiset vammat saattavat estää hyppäämisen.

Mikäli jokin asia terveydentilassasi arveluttaa sinua, niin ilmoita siitä jo kurssille ilmoittautuessasi. Tällöin voimme opastaa sinua ja tarvittaessa ohjata lääkärin tarkastukseen.

Oppilaskalusto asettaa painorajaksi noin 100 kg.

TURVALLISUUS

Laskuvarjoilussa, kuten kaikissa muissakin vauhtilajeissa, on omat riskinsä. Laji on kuitenkin tarkkaan valvottu ja säädelty, ja turvallisuuteen on kiinnitetty paljon huomiota. Tämän vuoksi vakavat loukkaantumiset ovat harvinaisia. Yleisin onnettomuus on nilkan nyrjähtäminen tai venähtäminen laskeutumisen aikana.

Laskuvarjokalusto on suunniteltu minimoiminaan lajin riskit. Jokaisessa laskuvarjokokonaisuudessa on päävarjon lisäksi varavarjo, joka otetaan käyttöön ongelmatilanteessa. Varavarjoissa on myös aina automaattilaukaisimet, jotka avaavat varjon itsestään poikkeustilanteessa. Toisin sanoen varjo avautuu myös esimerkiksi siinä tilanteessa, jossa hyppääjältä on lähtenyt taju vapaapudotuksen aikana.